20200616_Lene Ring Madsen__bevillingsnyhed_700px.jpgLene Ring Madsen er ph.d. og forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, og er ved at færdiggøre sin hoveduddannelse i endokrinologi ved Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest og Aarhus Universitetshospital. Foto: Marie Agergaard Mikkelsen, Steno Diabetes Center Aarhus.

Nyhed fra Steno Diabetes Center Aarhus og Danish Diabetes Academy:

16.06.2020

Læge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Steno Diabetes Center Aarhus og Medicinsk Afdeling i Hospitalsenheden Vest har fået bevilliget 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et postdoc-studie, som skal styrke rådgivning om graviditet til kvinder, der har fået foretaget fedmekirurgi.

Af kommunikationskonsulent Merete Friis Jeppesen

Projektet udgår fra Steno Diabetes Center Aarhus, og indebærer et samarbejde med Steno Diabetes Center Odense, hvor der bliver forsket i blodsukkersvingninger i graviditeten hos kvinder, der har fået foretaget fedmekirurgi.

Her ses der nærmere på, hvilken indflydelse disse udsving har for barnets vækst. Projektet strækker sig også over et samarbejde med Leuven Universitet i Belgien, der gennem de seneste år har indsamlet data fra 400 gravide kvinder, der tidligere har gennemgået fedmekirurgi.

Ved siden af sin forskning er Lene Ring Madsen i gang med at færdiggøre sin hoveduddannelse i endokrinologi ved Medicinsk Afdeling i Hospitalsenheden Vest og Aarhus Universitetshospital.

Lene tiltræder en kombinationsstilling i Hospitalsenheden Vest, dels med kliniktid i Medicinsk Afdeling og dels med forskning på Steno Diabetes Center Aarhus fra 1. september, når hun bliver speciallæge. 

Læs mere om forskningen i denne nyhed fra Steno Diabetes Center Aarhus.