NIDO | danmark i GødstrupNIDO | danmark bygningen, Regionshospitalet Gødstrup. Foto: Søren Brad Andersen.

30-10-2020

Endnu en milepæl er rundet i byggeriet af Regionshospitalet Gødstrup. I dag er nøglerne til hospitalets forsknings- og uddannelsescenter NIDO|danmark overdraget til Hospitalsenheden Vest

Godt samarbejde hele vejen rundt og åbenhed om økonomien. Det er nogle af kodeordene for, at det er lykkedes at få byggeriet af det 5000 m2 store forsknings- og uddannelsescenter NIDO | danmark afleveret - uden mangler – og endda tre måneder før den aftale deadline.

Det er den Herning-baserede entreprenør-virksomhed KPC, der står for totalentreprisen, og fredag d. 30. oktober kan stifter og direktør Kurt Poulsen derfor overdrage nøglerne til det nybyggede forsknings- og uddannelsescenter NIDO | danmark til hospitalsdirektør Poul Michaelsen fra Hospitalsenheden Vest. 

Byggeriet, som rummer et auditorium og et hus med kontor- og mødefaciliteter, laboratorier, sengestuer til forsøgspersoner og meget andet, er blevet bygget på rekordtid. Det er nemlig ikke engang to år siden, der blev givet håndslag på aftalen om byggeriet mellem Hospitalsenheden Vest og KPC Herning og blot 1½ år siden, at byggeriet gik i gang. 

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med KPC Herning hele vejen igennem. Selvfølgelig har der været udfordringer, men det har været i småtingsafdelingen og de er blevet løst hen ad vejen. Vi er rigtig glade for resultatet, siger Poul Michaelsen, hospitalsdirektør på Hospitalsenheden Vest.

"En rede for udvikling af talent og ny viden"

NIDO-bygningen skal være samlingssted for de ca. 1800 studerende og elever fra 22 forskellige kandidat-, bachelor- og erhvervsuddannelser, der hvert år er på hospitalet. Samtidig med at det vil betyde bedre faciliteter for hospitalets mange store og små forskermiljøer inklusiv de fire universitetsklinikker, syv professorer, 24 lektorer og ca. 30 ph.d.-studerende, der primært forsker i de store folkesygdomme i Danmark.

Annette Haagerup, som er forskningskoordinerende ledende overlæge på Hospitalsenheden Vest, glæder sig meget til at tage bygningen i drift: 

- Det er en stor dag. Vi glæder os meget til at tage de nye og moderne faciliteter i brug. Med NIDO får vi langt bedre rammer til hospitalets forskning og uddannelse og mulighed for endnu flere offentlige og private samarbejder til gavn for ikke blot vestjyderne, men også alle andre danskere og resten af verden. Byggeriet er virkelig blevet den rede til udvikling af talent og ny viden, som vi har stilet mod.

Ud over NIDO-bygningen har KPC også afleveret VestSim, der er Regionshospitalet Gødstrups faciliteter til færdigheds- og simulationstræning, samt området for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering, der blandt tager sig af tværfaglig udredning og afklaring af sygemeldtes fysiske og psykiske helbredsforhold. Samlet set har entreprisen været på ca. 7500 m2 og en pris på 92 mio kr.

Selve overdragelsen vil finde sted i Atrium i NIDO fredag d. 30/10 kl 12.30. Efter kl. 13 er pressen velkommen til at få en rundvisning, men tilmelding er nødvendig p.g.a. coronarestriktioner.

Tilmelding og mere information: kommunikationskonsulent Dorthe Gærup Nielsen, dogani@rm.dk/ 6137 9386.