En delegation af læger, sygeplejersker og sekretærer fra Øre-næse-halsafdelingens forskningsafsnit på besøg hos verdens største klinik for lugte- og smagssans i Dresden. Foto: Øre-næse-halsafdelingen.

En delegation af læger, sygeplejersker og sekretærer fra Øre-næse-halsafdelingens forskningsafsnit på besøg hos verdens største klinik for lugte- og smagssans i Dresden. Foto: Øre-næse-halsafdelingen.

21.03.2019

To nye ansættelser af afdelingslæger med ph.d.-grad, 11 peer-reviewed artikler og mere end tre millioner kr. i eksterne bevillinger er et lille udpluk fra "året der gik" på Øre-næse-halsafdelingens forskningsafsnit.

Forskningsafsnittet på Øre-næse-halsafdelingen i Holstebro, som er kendt for at have Danmarks første og eneste Flavour-klinik, er ifølge stedets professor inde i en meget ambitiøs og frugtbar udvikling:

"Det er meget glædeligt, at vi både har haft mulighed for at indfri mange af vores ambitioner og så flere nye frø, så vi fremover kan skrue endnu mere op for forskningsaktiviteterne", siger professor Therese Ovesen.

Ny årsrapport viser stort engagement 

Forskningsafsnittets nye årsrapport fortæller om et sted, hvor aktiviteter og resultater står i kø. For eksempel blev der i årets løb indledt et nyt og lovende samarbejde med Universitetshospitalet UZA i Antwerpen om obstruktiv søvnapnø hos børn.

Desuden har i alt tre læger opnået en ph.d.-grad, hvilket fremover giver gode muligheder for at udvide forskningsaktiviteterne. Aktuelt er et nyt ph.d.-forløb eksempelvis ved at starte op med fuld finansiering fra Aarhus Universitet.

Årsrapporten giver desuden en status på forskellige forskningstemaer indenfor øresygdomme, svimmelhed, lugte- og smagssansen, hoved-hals-kirurgi og sygeplejeforskning. I årets løb har forskningsafsnittet blandt andet fået tilknyttet en projektsygeplejerske til projekter indenfor flavour og søvnapnø, ligesom afsnittet har opnået et vigtigt mål om, at alle yngre læger inklusive afdelingslæger er engageret i mindst ét forskningsprojekt.

Læs mere om afdelingens forskningsaktiviteter, samarbejder og videnskabelige publikationer i årsrapporten (PDF).