Rektor Harald Mikkelsen, Via University College, glædede sig i sin tale ved spadestikket til NIDO | danmark blandt andet over de mange nye muligheder for synergi og samarbejde. Foto: Søren Braad Andersen.

Rektor Harald Mikkelsen, VIA University College, glædede sig i sin tale ved spadestikket til NIDO | danmark blandt andet over de mange nye muligheder for synergi og samarbejde. Foto: Søren Braad Andersen.

13.06.2019

Hospitalsenheden Vest er et meget aktivt og mangfoldigt uddannelsessted: Godt 700 af de i alt 1770 studerende som har deres årlige gang på hospitalet, kommer fra VIA University College. De uddanner sig til morgendagens sygeplejersker, bioanalytikere, terapeuter og kliniske diætister.

Hovedparten af den kliniske uddannelse foregår i klinikken, hvor patienterne er, men lige nu er uddannelsesfaciliteterne spredt og fordelt på to matrikler i Herning og Holstebro.  Sådan bliver det heldigvis ikke i Gødstrup, hvor det nye NIDO | danmark-center bliver det nye fælles samlingspunkt for de studerende, der kan mødes og udveksle viden på tværs af uddannelserne.

Attraktivt miljø for talentudvikling

Potentialet for at skabe mere synergi og samarbejde til gavn for fremtidens patientbehandling er stort. Og selv kan de studerende kan se frem til at blive en del af et attraktivt miljø i Gødstrup, hvor ambitioner og muligheder får højt til loftet, mener rektor Harald Mikkelsen for VIA University College.

"Det er glædeligt, at der vil være et stort fokus på talentudvikling, og i VIA bidrager vi fx meget gerne til, at særligt kvalificerede studerende kan blive del af kommende udviklings- og forskningsprojekter", siger rektor Harald Mikkelsen.

Vigtig rolle i Human First partnerskabet

Set i det brede perspektiv så mener rektoren, at NIDO | danmark kommer til at løfte det generelle forsknings- og vidensniveau i den vestlige del af regionen. Og så kommer det nye center til at spille en vigtig rolle i Human First partnerskabet i Region Midtjylland, mener rektoren.

"I partnerskabet Human First mellem VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet stræber vi efter at gøre Midtjylland til det sundeste sted på jorden, og det er vigtigt, at vi får hele regionen med. Et vestdansk center for forskning og uddannelse kan være med til at sikre vigtige forbindelser mellem forskere, sundhedsprofessionelle og patienter, så forskning, uddannelse og patientbehandling udføres på et højt niveau og med afsæt i best practise i hele Region Midt."