Fra venstre ses: Undervisningsminister Merete Riisager, de to sølvvindere Ida Kaalund og Majbritt Dupont samt Joan Prahl, formand for det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS). Foto: PASS. 

22.02.2017

For andet år i træk er det Hospitalsenheden Vests elever, der opnår en flot andenplads ved de årlige Danmarksmesterskaber i Skills for erhvervsuddannelser

Af kommunikationskonsulent Merete Friis Jeppesen

De to social- og sundhedsassistentelever Ida Kaalund og Majbritt Dupont imponererede så meget ved Danmarksmesterskaberne i Skills for erhvervsuddannelserne fra 26 - 28. januar i Gigantium Aalborg, at de strøg ind på en flot andenplads.

Ida Kaalund, som har været i praktik på Ortopædkirurgisk Afdeling i Holstebro og Majbritt Dupont, der har været i praktik på Kirurgisk Afdeling i Herning, satte allerede i august 2016 direkte kurs mod medaljerne ved at vinde skolemesterskaberne.

Herfra gik de videre til at vinde regionsmesterskaberne i oktober, og så knoklede de to elever sig ellers igennem bøger, opgaver og simulationstræning i november, december og januar inden den endelige finale ved Danmarksmesterskaberne.

Ida Kaalund, som aktuelt er i praktik på Psykiatrisk Afdeling i Herning og bliver færdiguddannet til oktober er ikke i tvivl om, hvad man får ud af at deltage i mesterskaberne:

"For eksempel får man ekstra undervisning og træning som en del af ens deltagelse i mesterskaberne, hvilket har betydet meget for min faglige ballast og selvtillid. Jeg er både blevet bekræftet i, hvad det er jeg kan og vil fagligt, og jeg kan kun anbefale andre elever at gå efter at stille op".

Der er allerede nu mulighed for at sætte kryds i kalenderen til næste års DM i Skills, der foregår i MCH Herning d. 18. – 20. januar 2018.

Fakta om DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Læs mere: http://skillsdenmark.dk/dm-i-skills