Fra venstre: Poul Michaelsen, Hospitalsdirektør; Annette Haagerup, ledende overlæge NIDO | danmark; Kenneth Iversen, Investment & Consultancy, Sunds; Finn Poulsen, administrerende direktør Bestseller Retail Europe; Lone Færch, direktør, Færch & Co ApS. Foto: Charlotte Feldbæk Ranneries / Kommunikation.

14.10.2016

Vi er tæt på 100 mio.kr, og vi bliver ved!

Optimisme og tro på et unikt redebyggeri på i alt 5000 m2 til forskning, uddannelse og innovation i Vestdanmark til en samlet pris af 148 mio. kr. var mærkbar hos gruppen af aktive erhvervsstøtter, da der på et pressemøde den 13. oktober blev gjort status for projekt.

Projektet er døbt NIDO | danmark. NIDO er afledt af det latinske nidus, som betyder rede, og fremover vil NIDO blive en del af den lægelatin, der skal fremme forskning, uddannelse og innovation inden for de store folkesygdomme. Til gavn for sundheden og væksten i Vestdanmark.

Opgaven med at tælle til 148 mio. kr. er ikke nem, men fakta er, at mere end 25 erhvervsvirksomheder, fonde, privatpersoner, region og kommuner foreløbig har støttet et nyt kraftcenter for forskning, uddannelse og innovation i Vestdanmark. Takket være en målrettet kampagne, der nu intensiveres og bredes længere ud i Danmark.

Flere arbejdspladser og unikke talenter

Kenneth Iversen har af egen lomme doneret 1 mio. kr. til projektet og støtter fordi:

- Centret vil skabe vækst og flere videnarbejdspladser i Vestdanmark, noget jeg ved, at der er et stort behov for. Og samtidig kan centeret medvirke til ny viden om behandling af de store folkesygdomme, hvilket er til gavn for sundheden i hele samfundet.

Fra den nordvestlige del af hospitalets optageområde er der støtte fra blandt andre direktør Lone Færch:

- Udvikling af unikke talenter og unikke resultater sker via samarbejde. Og kan vi gå sammen om at bygge en rugekasse, hvorfra endnu flere talenter udklækkes i vores del af landet, så skal vi gøre det.

Finn Poulsen, administrerende direktør Bestseller Retail Europe støtter fordi: - Centeret vil gøre det attraktivt for de kloge hoveder at vende retur til Vestdanmark.

Center på internationalt niveau

Det samlede budget for byggeriet af et unikt forsknings- og uddannelsescenter i tilknytning til hospitalet i Gødstrup er på 148. mio. kr. Et center på internationalt niveau med fokus på de store folkesygdomme og innovation inden for medicinsk behandling, pleje, genoptræning, medicoteknik, processer, udstyr, IT og uddannelse.

Snart venter byggeprogram og designkonkurrence, så den generøse håndsrækning fra gruppen af fundraisere, kommuner og region er både til megen nytte og stor inspiration.

- Det viser en stærk vilje til at forfølge muligheder for udvikling på tværs af geografi og interesser, når nye muligheder opstår. Noget vi tager med ind som en bærende værdi i NIDO | danmark, fortæller hospitalsdirektør Poul Michaelsen

Ledende overlæge, NIDO | danmark, Annette Haagerup, er begejstret for den store opbakning og konstaterer: - Det er visionært, det er vigtigt og det virker!

TV-indslag fra pressemødet

TV MIDTVEST var til stede under pressemødet i Gødstrup. Se indslaget på TV MIDTVESTs hjemmeside.