Professor Therese Ovesen, Øre-næse-halsafdelingen, klippede den røde snor over i forbindelse med åbningen af den første Flavour Klinik i Danmark. Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation.

10.01.2018

Begrebet "Flavour" er for alvor kommet på alles læber, siden Flavour klinikken på Hospitalsenheden Vest åbnede som Danmarks første specialiserede klinik for udredning af lugte- og smagslidelser tilbage i december 2016

Knap et år efter den officielle åbning af Flavour klinikken ved Øre-næse-halsafdelingen har hele 200 patienter fra hele Danmark været forbi Flavour klinikken til undersøgelse, og over 200 patienter står i kø til at få en tid i ambulatoriet, der nu har udvidet åbningstiden.

Flavour klinikken har et godt samarbejde med forskningsenheden Flavour Institute i Center for Integrativ Neuroforskning på Aarhus Universitet. Især forskning i lugtesansen har haft et centralt fokus både ved Flavour Institute og ved Flavour Klinikken, men nu er der kommet et forstærket fokus på smagssansen. 

Otte forskningsprojekter om smagssansen

I alt er der otte projekter i gang om smagssansen ved Flavour Institute og ved Flavour klinikken, ligesom der netop er kommet et post doc-projekt på plads om forandringer i smagssansen i forbindelse med kræftsygdom. 

Læs meget mere om den store forskningsaktivitet både ved Flavour Institute, Flavour klinikken og på resten af Øre-næse-halsafdelingen i afdelingens nyhedsbrev.