Fotos: Jan Ulrik Rasmussen og Marianne Jensby Bornemann, NIDO | danmark samt Merete Friis Jeppesen, Kommunikation.

25.04.2018

Da dørene åbnede til den første "Forskningens Døgn" på Hospitalsenheden Vest, fik de besøgende præsenteret en alsidig buket af ny viden om bl.a. behandlinger og sygdomme, som flere af os ifølge statistikken kommer til at lide af på et tidspunkt i livet

Fra forskning i behandling af hjertestop og mavesår til ny viden om brug af pårørende-dagbøger, lugtesans, træning, tætte knogler og forebyggelse af vold. En sand buket af ny viden blev præsenteret og aktiveret ved Forskningens Døgn på Hospitalsenheden Vest, hvor tilhørerne også blev aktiveret og inddraget i små underholdende forsøg.

 

Annette Haggerup, leder og forskningskoordinerende ledende overlæge for NIDO | danmark.

- Programmet var en alsidig afspejling af den store forskningsaktivitet, der finder sted ved hospitalets forskellige forskningsmiljøer og universitetsklinikker, lød det fra Annette Haagerup, som er leder og forskningskoordinerende ledende overlæge for NIDO | danmark.

- Vi har et livligt forskningsmiljø med bl.a. 40 ph.d.-studerende, der forsker i emner med stor af betydning for behandlingen af de store folkesygdomme. Det har vi gerne villet fremhæve i programmet for Forskningens Døgn.

I går, tirsdag d. 24. april kl. 19, blev der sat punktum for to gode eftermiddage i forskningens tegn ved Hospitalsenheden Vest. Og selv om der var god plads mellem gæsterne både i foredragssalene i Holstebro og i Auditoriet i Herning, så var det fremmødte publikum ikke i tvivl om, at det havde været umagen værd for dem at komme:

"Vi synes uden tvivl, at det har været besøget værd", lød det bl.a. fra et mindre hold af gæster, der havde taget turen fra Vedersø Klit ved Hvide Sande til Regionshospitalet Holstebro d. 23. april.

Et par andre gæster fra Ikast havde valgt at prioritere programmet på Regionshospitalet Herning d. 24. april for at få tips til, hvordan de kunne blive smerterne i nakke og skuldre kvit:

"Det ville vi ikke gå glip af, for det er noget, vi begge to døjer med. Og så er det spændende at høre, hvad der ellers bliver forsket i, fordi det jo kan ende med at komme os til gavn."

Aha-oplevelser og engagerede spørgsmål

Vidste du, at din lugtesans betyder noget for din evne til at huske og fornemme fare? Eller vidste du, at det er en myte, at du skal sidde med rank ryg? Kan en sjælden knoglesygdom indeholde nøglen til fremtidens behandling af knogleskørhed? Hvornår må man spille fodbold efter en knæ-operation? Og må man godt bevæge sig, selv om man har ondt i hoften?

Foredragene bød både på interessante aha-oplevelser fra forskerne og engagerede spørgsmål fra de besøgende på Forskningens Døgn.

Få flere indtryk i billedgalleriet ovenfor.

Mere information om Forskningens Døgn 2018